Alternativ att spela på

October 24, 2017 0 By Janki Ross

 

När du spelar craps så finns det mängder utav olika alternativa utfall som du kan spela på. En och samma tärningssumma kan ge vinst på flera olika sätt, där de olika alternativen kan ge olika stor utdelning. Samtidigt har en del utfall en större chans att ge vinst än andra. Därför gäller det att noga välja vilket alternativ som du vill satsa dina pengar på.

Till att börja med kan du välja mellan att antingen spela rent generellt på vad du tror att tärningen kommer att visa, eller att spela på om du tror shootern kommer klara av att kasta de olika summor som denne behöver för att vinna.

Spela på shootern
För spelaren som innehar rollen som shooter pågår ett helt eget spel, där du som spelare kan gissa på att shootern kommer klara sig eller inte. Det du kan göra är att lägga en satsning på pass line, där du spelar på att shootern kommer klara sig förbi den första spelomgången. Detta gör den om den antingen etablerar en point eller kastar summorna 7 eller 11. Tror du inte att shootern klarar detta, utan istället kommer att kasta summorna 2, 3 eller 12 kan du lägga din marker på fältet som kallas för don’t pass line.
Om shootern tar sig vidare till nästa spelomgång och du spelat på detta, så har du möjligheten att ytterligare en gång spela på om denne kommer att klara sig i den andra rundan, där det handlar om att få fram sin point innan summan 7. tror du att detta kommer ske lägger du en ytterligare satsning på pass odds. Tror du att sjuan kommer dyka upp före kan du spela ett don’t pass odds, vilket är ganska ovanligt men har högre odds än pass odds.

Spela på det kommande kastet
Alternativen för att spela på det kommande kastet är väldigt många och flera alternativ kan ge vinst vid en och samma spelomgång. Det vanligaste alternativet är att spela på den totala summan utav de två tärningarna. Här har en del summor större chans att komma upp och därför kan även oddsen skilja sig något. Summan sju är den som kan uppkomma genom flest antalet kombinationer och spelalternativet any seven innebär att du tror att nästa kast kommer bli just denna summa. Du kan också spela på att tärningarna kommer visa samma siffra, det vill säga ett par. Detta kallas för hard way, men du kan också spela på alternativet Big 8 eller Big 6 om du tror att det blir specifikt denna summa som paret kommer att bilda. Ju mer specifik din gissning är, desto mer pengar kan du oftast vinna.