Skicklighetsspel

Skicklighetsspel

November 3, 2018 0 By Janki Ross

 

När det gäller spel av olika slag så brukar man skilja mellan turspel och skicklighetsspel. Sedan så finns det också odds och betting, som en del människor menar hör till turspel, medan andra hävdar att det självklart är ett skicklighetsspel.

Turspel
Turspel, eller slumpspel som de också kallas, är sådana spel där man inte behöver kunna några krångliga regler, strategier eller taktiker för att ha chans att vinna utan det räcker i många fall att svenska casino ha turen på sin sida. Dessa spel handlar oftast om att försöka förutsäga vilka nummer som kommer att dras. Till turspel och slumpspel hör exempelvis Lotto, Keno och Roulette.

Skicklighetsspel
Skicklighetsspel å andra sidan är istället de spel där man har en större chans att kunna påverka utgången. Det vill säga sådana spel där man genom att fatta beslut och använda sig av strategier och taktiker kan öka sina chanser att vinna. Dit hör exempelvis Poker och Backgammon. Visserligen finns ett visst mått av slump inblandade även i dessa, men även om man inte kan säga i förväg till exempel vilket kort man kommer att bli tilldelad, så kan man ändå påverka sina vinstchanser.

Oddsspel
När det gäller odds och betting så är det många som tycker att även dessa spel faktiskt hör hemma i kategorin skicklighetsspel. Visserligen kan man aldrig säkert säga vilken häst som kommer att vinna loppet, eller vilket fotbollslag som vinner matchen. Mycket beror ju på dagsformen hos spelarna eller hästarna. Men trots detta så har man en mycket större chans att vinna ifall man är insatt i den sport man satsar pengar på. Har man läst på om trav och de olika hästarna som är med i loppen, har man följt hur det har gått för hästarna i tidigare lopp under året och vet hur hästarna fungerar på olika banor, distanser, underlag Hela systemet påminner om “raken” i poker  och under olika kuskar, ja då har man en större chans att vinna än om man aldrig någonsin har spelat på trav och bara satsar pengar utifrån vilket hästnamn man tycker är vackrast. Men det betyder dock inte att en nybörjarspelare absolut inte har någon vinstchans, det finns exempelvis många spelare som har blivit miljonärer genom att spela på Harry Boy, den spelform där man väljer önskad insats och sedan plockar datorn ut hästar åt en istället för att man själv väljer vilka hästar man ska satsa på.